top of page

YOURS0062 adhd

CD by jonas game this is not music, it's a little flash of high and low life which we happen to love. so does someone else.

Jonas!

Den 29 april 1980 fick jag en liten kille, kille nummer 2. Du fick heta Jonas så småningom, när chocken lagt sig över att du var en son. Sårig uppåtnäsa, såriga knän. Ett dygn tog det innan jag förstod att det inte var en flicka som jag förväntat mig. Ja, eller hoppats på.

Hur som helst, du fick kämpa från första stund. Storebror och fartog dig från sandlådan vid fyra års ålder. Du och brorsan skulle bli tennis-proffs. Humöret exploderade på banan, som mamma var det bara att gå och gömma sig.

När du var sex-sju gjorde du ett trumset med alla mina kastruller.Jag tror att du hade bestämt dig för att någon gång få åka på turné, i egen turnébuss. Jag påminde då och då om att du kanske borde ägna lite tid åt skolan, och i femman fick du nog av tjatet. Minns du? Du läste till ett prov och blev bäst i klassen: ”Där ser du, morsan”. Inga mera läxor. Någonsin. 

Du kastade kniv på pojkrumsväggen, du sov i din garderob, vi firade din födelsedag där inne med det enda du önskade dig: hemkola. Du satt aldrig still men du skrattade mycket… minns du det?

Musiken tog allt större tid. I sjunde klass bildade du ett band med dina kompisar ni blev Bad Cash Quartet. Du hade bytt klass,varit oregerlig, och träffat Karl. Det grälades mycket i familjen Lundqvist då, värst mellan dig och mig. Ofta försvann du bara, slängde igen ytterdörren och stack. I början visste jag inte vart, så småningom förstod jag att du drog hem till Martin. Första året i gymnasiet gav ni ut er första skiva. Musiken tog all tid, träffade jag dig var det när jag skjutsade gänget till replokalen. Då fick jag en inblick i din målmedvetenhet, på gott och ont. Du styrde och ställde med järnhand. Minns du? Ibland förvånade det mig att de andra stod ut. Det hände att jag fick tvärnita på väg till lokalen, kliva ur bilen och få luft. Smockan var inte långt borta. Jag kommer ihåg första gången det planerades för turné med det stora, kända Broder Daniel. Jag ringde skivbolaget direkt, bad dem skicka med ett förkläde till ”våra killar”, någon som kunde skydda dem från de andra busarna. Så blev det. Äntligen fick du njuta av turnébuss, av stora framgångar. Varje gång jag bekymrade mig tog din älskade mormor dig i försvar, Jonas, för ”artister behöver stort utrymme”.

Så började det knaka i fogarna i bandet. Jag antar att en anledningvar en kille som hade järnvilja, kontrollbehov och ett evigt bergådalbane-humör. din vän Martin ringde, han lät dig förstå att bandet var splittrat. När du förstod innebörden bröt du ihop.Lång tid bodde du hos oss ute på landet. Efter en tid tog du dig samman. Fick arbete som tennistränare, skrev musik på kvällar och nätter.Annandag jul 2006 gick du in i ”studion”, du kom ut när New City Love var klar. Jag har sett dig nån gång det senaste halvåret,men aldrig utan gitarr i handen.

Jag älskar Dig Jonas. Du är störst bäst vackrast, för mig är du en av fyra. Du har ett hjärta av guld. Jag hoppas att allt kommer att lösa sig för dig.

mammaadhd
nothing to lose
new city love
kids n' dreamers
won't back down
fairytales
keep on lovin'
price too high
quiet land
graduate 


14 € - 130 SEK ​

 

[ORDER]

 

 

SY october 2007

bottom of page